Za čistilec za bazen redno pregledujte filtre

»Pa ne že spet, ravno zdaj!« Je to stavek, ki ste ga izrekli že nemalokrat? Po navadi nas neprijetna presenečenja doletijo ravno v najmanj pravem času. Avto se nam pokvari, ko imamo načrtovane počitnice, baterija v mobilnem telefonu se izprazni, ko moramo nujno opraviti klic, domači sesalec tik pred napovedano zabavo. Velikokrat smo si za to sami krivi, saj pri domala vseh aparatih obstaja nekaj pravil, s katerimi lahko neprijetne situacije preprečimo. Tako je tudi pri robotskih sesalcih za bazene Mariner. Ti so zanesljivi in imajo dolgo življenjsko dobo, če upoštevamo preproste nasvete.

»Redni servis je za robote Mariner priporočljiv enkrat na leto.

Robotski sesalec za bazene Mariner sodi v visoko kakovostno skupino, saj je zanesljiv, natančen in ob pravilni uporabi beležimo malo popravil. Zato je pomembno, da imate pri uporabi vklopljen avtomatski način delovanja, s katerim preprečuje nepotrebno delovanje čistilca in se izognemo zapletanju plavajočega kabla. Najmanj enkrat na mesec je potrebno pregledati jermene, ali so ti dovolj napeti, ob rednem čiščenju ščetk bo sesalec ohranjal natančnost čiščenja in ohranil učinkovitost. Redno preverjajte tudi zgornje in spodnje tesnil filtre (menjava teh je predvidena na rednem servisu).

Po vsaki uporabi pa:

  • pregled filtrov (očistite in pustite, da se povsem posušijo),
  • čiščenje žvečilnih gumijev, elastike za lase, las na zobatih kolesih, da ne pride do preobremenitve in posledično uničenja motorja,
  • skrb za plavajoči kabel, da je pred uporabo razvit in po uporabi razvit/raztegnjen ter skrbno ravnanje z vtikačem
  • sesalec mora biti vselej shranjen na suhem, najbolje na sobni temperaturi, v nobenem primeru v strojnici ali shrambi kemikalij (lahko ga shranjujete zunaj, a ne pod 5 stopinj Celzija).

Če upoštevate zgornja navodila in redno izvajate vse, kar sodi zraven, vam predlagamo redni servis le enkrat na leto. Ob upoštevanju zgoraj navedenih pravil ne bi smelo priti do mehanskih napak na sesalcu ali okvar.

Na rednem servisu pri Mimeks Trade d.o.o. Žalec preverimo vse ključne komponente, od kontrole in menjave olja črpalk do menjave gumi tesnil za ohišje pogona in menjave uvodnice plavajočega kabla.

Ne odlašajte z rednim servisom, kajti v nasprotnem primeru povečate možnost okvar.  Ne zamudite decembrske AKCIJE rednega servisa pri Mimeks Trade d.o.o. z XY % popustom.

Za naročilo na servis pokličite na +386 (0) 51 669 237 ali pišete na  info@mimeks-trade.si.

Sledite nam tudi na družbenem omrežju Facebook @MimeksTrade

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja